Idei de afaceri: Inchiriere de echipament de schi

Idei de afaceri: Inchiriere de echipament de schi

Continuam seria de articole cu idei de afaceri cu o afacere sezoniera care se desfasoara in bune conditii doar in perioada de iarna si doar in preajma statiunilor de schii. Cu alte cuvinte nu e pentru oricine dar e foarte profitabila pentru o scurta perioada din an. Spun scurta pentru ca la noi in tara zapada sta cam 2-3 luni pe an pe partie cu mici exceptii.

Ei bine, ideea pe care vreau sa v-o prezint se leaga de inchirerea de exchipament de schii (schiuri si placi de snowboard plus clapari si booti) si de servisarea acestora, pentru ca sunt destul de multi care au deja schiurii lor dar vor sa le mai unga cu ceara, sa le mai repare canturile sau diverse zgarieturi.

Pentru echipamentul de inchiriat nu ai nevoie de schiuri noi, si poti gasii pe net firme care iti ofera spre vanzare schiuri second la preturi foarte accesibile. Majoritatea celor care inchiriaza sunt incepatori si nu au nevoie de echipamente noi pentru ca nu stiu nici sa le fereasca de eventualele zgarieturi si nici nu o sa le pese prea tare de asta echipamentul fiind inchiriat. Va spun sincer ca eu desi am placa mea, nu-mi pasa prea tare sa o protejez, m-am dat cu ea si „pe pietre” si cum stiu ca urmeaza sa-mi iau alta noua, chiar nu prea tin cont de traseu.

De asemenea trebie sa gasesti o locatie buna de inchiriat, desi cele de la baza partiei e posibil sa fie deja ocupate, te poti orienta usor catre zona de parcare a masinilor unde iarasi e un loc bun pentru a-ti vinde „marfa”, adica serviciile de inchiriere despre care ti-am vorbit mai sus.

De asemenea in Romania exista si partii micute care nu au nici macar un centru de inchiriere disponibil oricand, am fost pe ele si am avut prieteni care isi doreau sa inchirieze si nu au avut de unde. Probabil nici profitul nu va fi unul foarte mare dar poti aranja sa lasi cateva echipamente acolo la o cabana din zona sau celor care administreaza partia si astfel sa scoti si un mic profit.

In principiu trebuie sa studiezi bine piata, sa analizezi foarte bine care e cea mai potrivita locatie pentru tine, daca esti din Muntenia ma indoiesc ca cea mai buna locatie pentru tine e in Maramures sau in zona de nord, desi sunt si acolo multe partii.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-155703-46', 'auto'); ga('send', 'pageview'); /* */