Dress code in business

Dress code in business

Cati dintre voi stiu cum trebuie sa se imbrace corect atunci cand au o afacere pe mana? Daca inca nu ai inteles de ce trebuie sa porti intotdeauna o camasa, eleganta care sa te reprezinte si cateva accesorii reprezetative am sa-ti explic in paragrafele de mai jos, dar mai intai de asta am nevoie de atentia ta.

In primul rand imagineaza-ti urmatoarea situatie: esti in fata unui posibil investitor, iar tu esti imbracat de parca te-ai duce la piata. Ce parere crezi ca isi va face acel om despre tine? In nici un caz una buna si cu atat mai mult nu va semna nici o colaborare cu tine. Insa altfel va sta situatia daca te prezinti in camasa si macar haina de la costum. Cel putin asa ii vei arata celui din fata ta putin respect.

Putin respect fata de el si putin respect fata de afacerea ta. Desi nu este prea ok poti purta o pereche de jeansi cand mergi la acele intalniri in aer liber, dar cu o singura conditie – camasa si sacoul sa nu-ti lipseasca. Ele sunt cele mai importante piese ale tinutei tale, pe care trebuie sa le iei in serios in fiecare zi, indiferent ca te intalnesti cu oameni importanti de afaceri sau cu simpli angajati.

Cum se incheie corect sacoul?

Si pentru ca tot vorbim de tinuta cum ar fi sa inveti sa porti sacoul corect, sa te inchei corect la el? Stiu ca asta nu este valabil pentru toata lumea, pentru ca majoritatea oamenilor stiu foarte bine aceste lucruri si mult mai multe. Dar daca totusi habar nu ai am sa-ti las cateva principii dupa care te poti ghida.

  • un principiu foarte important ar fi acela ca ultimul nasture nu se incheie niciodata;
  • un al doilea principiu la fel de important ar fi acela ca in momentul in care esti asezat nici un nasture nu ramane incheiat;
  • pentru sacoul cu trei nasturi poti inchide doar nasturele din mijloc sau pe primii doi;
  • pentru sacoul cu doi nasturi bineinteles ca il vei incheia doar pe primul;
  • iar pentru sacoul cu un singur nasture trebuie sa stiti ca se poarta tot timpul incheiat

Sper ca lectia asta sa va fie de folos si in scurt timp vei afla si alte principii dupa care te poti ghida in business-ul tau.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-155703-46', 'auto'); ga('send', 'pageview'); /* */