In atentia celor ce detin firme si PFA

In atentia celor ce detin firme si PFA

Vesti importante pentru cei ce detin firme si PFA au fost publicate atat in mediul online, cat si in mediul offline de putin timp. Se pare ca din data de 7 iulie, anul curent, atat persoanele ce detin firme, cat si persoanele fizice autorizate (PFA) vor avea parte de cateva schimbari cu privire la numarul de inregistrare.

Astfel ca se vor emite un nou cod de inregistare, fata de cele existente – numarul de ordine din Registrul Comertului si codul unic de inregistrare fiscala (CUI).

Ce este si ce reprezinta noul cod de inregistare?

Astfel spus atat firmele cat si persoanele fizice autorizate vor fi identificate in Oficiul National al Registrul Comertului (ONRC) printr-un nou cod. Noul cod de inregistare va fi un identificator unic la nivel european. Acest cod va fi atribuit tuturor contribuabililor inregistrati la ONRC si va ajuta la identificarea acestora in sistemul de interconectare a registrul comertului din statele membre ale Uniunii Europene.

Asadar firmele si PFA-urile deja existente vor fi obligate sa solicite schimbarea certificatelor de inregistrare de la Oficiul National al Registrului Comertului, conform acelor prevederi din Legea nr. 152/2015. Iar pentru firmele ce se vor inregistra incepand cu data de 7 iulie sau dupa aceasta data, acest cod unic va fi inregistrat automat.

legislatie

Concret noul cod de identificare (EUID) va include urmatoarele caracteristici: elementul de identificare al Romaniei, elementul de identificare al registrului national in Uniunea Europeana si numarul persoanei din Registrul Comertului.

Prin urmare, dupa data de 7 iulie, noile certificate vor contine:

  • numarul de ordine din registrul comertului;
  • codul unic de inregistrare fiscala atribuit de Ministerul Finantelor Publice;
  • noul cod unic la nivel european (EUID);

Mai multe detalii despre acest subiect veti gasi aici.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-155703-46', 'auto'); ga('send', 'pageview'); /* */