Introducere in antreprenoriat

Introducere in antreprenoriat

Despre termenul de antreprenoriat am auzit cu totii, insa putini sunt cei care cunosc tainele acestui concept modern, fiind mai putin cunoscut in Romania. Un antreprenor adopta un comportament activ si reformator si isi asuma riscuri financiare pentru dezvoltarea unor idei noi de afaceri. Riscurile nu le accepta oricum, ci in mod voit, luand in calcul orice probabilitate in privinta a ceea ce doreste sa aduca nou pe piata.

Un antreprenor bun dispune de urmatoarele calitati: controlul emotiilor, asumarea riscurilor, capacitatea de a-si planifica timpul si nu numai. Daca ne referim la ce ne spun cei care cunosc foarte bine comportamentul general al unui bun antreprenor, acestia ofera ca reprezentative atuurile ca lideri, independenti, creatori, inovatori, energici, optimisti. Determinarea si perseverenta sunt alte calitati foarte importante, deoarece succesul poate fi garantat daca te dedici total in ceea ce faci, stii cum sa depasesti obstacolele si nu dai inapoi la primul hop ivit in cale.

Antreprenorii au fost considerati mereu persoane independente,cu initiativa, care sunt pe deplin raspunzatoare pentru esecul sau castigul din intreaga operatiune. Ei nu trebuie sa se lase intimidati de situatiile dificile care se ivesc pe parcurs. Aici intervin increderea de sine si optimismul, care il determina sa vada problemele persistente ca pe ceva ce necesita timp ca sa fie rezolvate, deci nu le vad ca pe un imposibil. De asemenea, un adevarat amtreprenor nu cade in pesimism daca intervine un esec intr-o situatie pe care, desi a analizat-o ceva timp, l-a condus intr-un punct mort. Nu trebuie sa se lase afectati, descurajati, ci mai degraba sa considere esecul ca o experienta din care sa invete ceva.

Orientarea catre oportunitati este punctul in care un antreprenor se deosebeste de alti antreprenori, in sensul in care unii pun accent foarte mult pe resursele de care dispun si pe strategie, pe cand altii se focuseaza pe oportunitate, in sine si consider ca cei din urma sunt mult mai avantajati si au de castigat. Un adevarat novator stie unde vrea sa ajunga, are deja un plan pe care il imbunatateste constant si viziune si concept despre cum vor sa fie firma lor, afacerea lor.

In antreprenoriat se depune multa energie, de aceea este nevoie de o cantitate mai mare de energie, dar aici nu ma refer la a se consuma mai multe alimente, ci a avea grija ce se consuma. Multi isi monitorizeaza cu grija ceea ce consuma ca alimentatie, au grija ce beau si fac sport.

Desi gandim ca prin independenta si autonomie, un antreprenor se descurca singur si nu doreste ajutor in afacerea sa, nu inseamna ca nu ar avea nevoie de ajutor si poate sa lucreze in echipa, daca se pune problema. In acest sens, el stie unde se claseaza firma sa sau unde ar trebui sa fie si se concentreaza mai mult pe aspectele importante, iar un personal se poate ocupa de activitatile zilnice din firma. El trebuie sa dispuna de abilitati manageriale, desi aceasta nu este o calitate absolut necesara, in schimb trebuie sa cunoasca si aceasta ca sa se dezvolte si sa aiba succes.

Practic, in economia de piata, antreprenorul este un factor principal si un simbol in afaceri. In afacerea ce doresc sa o desfasoare, rolul si contributia isi spun cuvantul, acestea doua crescand simultan cu manifestarea unui antreprenor pe plan calitativ superior.
Daca vrei sa te indrepti pe acest drum, trebuie sa te inamerzi cu calitatile principale care te recomanda in acest plan al antreprenoriatului, dar nu numai calitatile sunt cele care te pun intr-o lumina buna, ci si experienta, dorinta de a lucra si de a fi independent.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-155703-46', 'auto'); ga('send', 'pageview'); /* */