Lucruri noi pentru participantii competitiei – Startup Summer Challenge 2017

Lucruri noi pentru participantii competitiei – Startup Summer Challenge 2017

Inca putin si vom afla si echipa castigatoare din cadrul competitiei „Startup Summer Challenge 2017”. Dar inainte sa va povestesc despre acest sfarsit de competitie si saptamana am sa va vorbesc despre ceea ce s-a intamplat in cadrul workshop-ului „Constructia afacerii incepe din interior catre exterior” oferit de catre psihologul Iuliana Dragnea.

In acest workshop studentii au invatat si au descoperit cateva elemente importante in ceea ce priveste cunoasterea de sine, dar si dezvoltarea unor abilitati, de care foarte multi dintre ei nu au fost constienti. Faptul ca la inceputul, dar si pe parcursul workshop-ului studentii au avut parte de intrebari elementare, asta nu inseamna ca raspunsul pentru acestea au fost usor de formulat, caci pe cat de simple, pe atat de dificile s-au dovedit a fi.

Si daca tot au avut timp de gandire pentru a raspunde la intrebarile primite, acestia au fost foarte uimiti sa descopere despre ei, caracteristici definitorii a ceea ce ei reprezinta. Prin urmare n-au lipsit nici descrierile despre sine si nici jocurile educative. Altfel spus unul dintre joculetele realizate in timpul workshop-ului a supus participantii la testarea unor sentimente, ce fac referire la cerere, oferta, dar si acceptarea unor bunuri.

In cele din urma acestia au invatat si au simtit pe propria lor piele cum sunt acele sentimente care raspund la urmatoarele intrebari:

  • cand trebuie si esti nevoit sa ceri cuiva ajutorul;
  • cum este sa primesti?;
  • cum este sa oferi la randul tau?;
  • dar si acele sentimente pe care ti le trezeste un eventual refuz?

Toate acestea au facut parte dintr-o demonstratie a unui joculet educativ. Si chiar daca la inceputul workshop-ului tinerii au fost putin rezervati si tacuti, spre finalul acestuia au fost mult mai comunicativi, iar zambetele de pe fetele lor au demonstrat eficienta acestui workshop.

Cum maine va avea loc jurizarea competitiei, la final de zi vom stii si echipa castigatoare. Insa pana atunci tot ce ne ramane de facut este sa le uram – succes! – tuturor celor din competitia „Startup Summer Challenge 2017”.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-155703-46', 'auto'); ga('send', 'pageview'); /* */