O obligativitate in minus un plus pentru firme

O obligativitate in minus un plus pentru firme

Nu stiu cati  dintre antreprenori au aflat despre faptul ca nu mai sunt obligati sa se inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari inca de la inceput de an. Acest lucru se aplica si in cazul firmelor platitoare de TVA, dar si in cazul firmelor care nu platesc TVA. Ce inseamna mai exact acest lucru?

Aceasta operatiune s-ar traduce astfel: firmele care se ocupa de advertising prin intermediul paginii de socializare Facebook, dar si prin Google nu mai sunt obligate sa se inscrie in asa numitul Registrul Operatorilor Intracomunitari. Iar acest lucru a fost posibil incepand cu data de 1 ianuarie anul curent.

Ceea ce poate multi dintre dumneavoastra nu stiti este vorba despre faptul ca acest Registru al Operatorilor Intracomunitari a fost o masura luata impotriva evaziunii fiscale si aprobata la 1 iulie 2010, la initiativa Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Eliminarea acestui Registru din Codul Fiscal a putut fi posibil datorita unei ordonante de ugenta a Guvernului, nr. 84 din 2016, ce considera ca exista metode mult mai eficiente pentru prevenirea evaziunii fiscale:

“In vederea reducerii sarcinilor administrative ale operatorilor economici, se abroga prevederile referitoare la Registrul operatorilor intracomunitari, avand in vedere ca in prezent exista alte parghii mai eficiente pentru prevenirea evaziunii fiscale, inclusiv in ceea ce priveste operatiunile intracomunitare.”

Cu siguranta aceasta schimbare va aduce lucruri noi si utile in ceea ce priveste functionarea firmelor si de ce nu am putea spune ca incet, incet se mai face putina lumina printre legile si taxele acestui stat. Si mai mult decat atat am putea spune ca vestile bune au inceput sa prinda contur inca din prima zi a noului an, ceea ce ne face sa speram la lucruri si mai bune in viitorul apropiat, de ce nu? Si asa cum spuneam si cu alte ocazii o taxa in minus mai multe beneficii pentru angajatori si angajati si in final un consum mai bun, mai mult venit catre visteria statului.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-155703-46', 'auto'); ga('send', 'pageview'); /* */